lerengebaren logo

Terugblik: Lerengebaren.nl

Als een Dove zijnde kan je veel doen. Ik deed veel, voordat ik volledig het Dovengemeenschap binnentrad was ik een actieve ondernemer. Op mijn 18e begon ik als hobby gameservers te verhuren waarvan ik op mijn beurt weer de fysieke servers ging huren. Het begon een serieuze wending te nemen waardoor ik me bij het KvK als eenmanszaak genaamd Gservers.nl liet registreren. Toen was het ondenkbaar dat een 18-jarige Dove nog wonend bij zijn moeder al een snel groeiende eenmanszaak had.

Snel daarna al stapte ik van het huren van servers af en begon ik in nieuwe servers te investeren. Alles wat ik verdiende investeerde ik meteen. Binnen kortste keren had ik ruim 50 servers, aantal gigabit verbindingen via XS4ALL lopen. Ik had lopende contracten met duizenden klanten.

Toentertijd was het voor vele puistige computernerds een natte droom  om een full-size rack vol met servers bij een professionele Datacenter in te hebben hangen met wirwar aan UTP/Power kabels.

Succesvol was het wel, echter groeide het geheel te hard. De prijzen die ik vroeg waren te laag om alle kosten te dekken..laat staan een extra medewerker in te huren. Op mijn 22-jarige leeftijd besloot ik er plotseling mee te stoppen wat ik achteraf niet had moeten doen. Duizenden klanten moesten in korte tijdsbestek hun hiel ergens anders zoeken om hun websites/gameservers veilig te stallen.

Rijk ben ik niet door geworden, wel wijzer.

Fast-forward naar nu, 29-jarig, nog steeds op zoek naar mijzelf..ook nog zoekende naar het element van het leven waar ik me volledig voor in wil zetten. Ik weet dat ik een laatbloeier ben, maar nu mijn 30-jarige leeftijd met elke seconde dichterbij begint te naderen voel ik het groeiende druk. 30 – 40 jarig periode is het geweldigste periode dat je van je leven hebt zegt men. Ik moet het nog maar zien gebeuren.

Hoewel ik binnenkort officieel gebarendocent word en ik vanaf februari in Den Haag/Rotterdam gebarencursussen ga geven, Gebarenschool.nl aan het eind van januari ga lanceren. Interessante van het website is dat iedereen voor vast bedrag per jaar wekelijks gebarenopdrachtjes krijgen en op die manier het NGT blijven oefenen.

Gebarenschool.nl is gebasseerd op Lerengebaren.nl maar dan inclusief interactiviteit met gebarendocenten.

Naast mijn beroep als gebarendocent ben ik ook softwarearchitect. Ik heb veel kunnen bijleren met als doel het verder ontwikkelen van Leren Gebaren en Doven Oppas. Bij beide houdt het ontwikkeling nooit op, want ik leer graag nieuwe dingen bij.

Nuttigheid scheidt zich aan beide kanten, terwijl ik leer hoe ik functies in elkaar kan coden leren anderen gratis het NGT en kan men gebarentalige oppassers vinden.

Welnu, de statistieken van Lerengebaren.nl; opgenomen van Google Analytics:

 

Zoals het je opvalt staat het aantal bezoekers van december 2015 en januari 2016 er niet in, omdat het periode van december nog niet volledig verwerkt is en jaunari 2016 nog niet voorbij is.

Gezien het bezoekersaantallen is het ontwikkeling van Lerengebaren.nl mooi te volgen, zo begon het website met gemiddeld 3000 bezoekers per maand..wat zich vertaalt naar ruim 100 bezoekers per dag. In November ontwikkelt dat zich naar ruim 7000 bezoekers per maand.

Het website verwerkt dus gemiddeld 250 – 300 bezoekers per dag met pieken naar 800 per dag, alleen om het gebarentaal en al te leren. Gemiddeld blijven ze er ongeveer 5 minuten op het website, echter is dat gemiddelde in november gestegen naar ruim 6 minuten.

Het groeiende aantal bezoekers per dag en dat steeds meer mensen meer tijd op het website doorbrengen duidt aan dat het interesse naar gebarentaal afgelopen tijd is gegroeid. Voor mij is dat geweldig nieuws en geeft mij ook motivatie om het website verder te ontwikkelen.

Apart eigenlijk, terwijl er steeds minder werk voor gebarendocenten beschikbaar is, het aantal aanmeldingen voor gebarencursussen globaal in Nederland vermindert. Is dit een signaal van het veranderende markt, dat het van analoge cursusmethoden naar digitale methoden begint te verschuiven? Ik kan nog niet veel over zeggen omdat op dat punt er meer vragen dan antwoorden zijn.

Afgelopen zomer heb ik het app Leren Gebaren uitgebracht voor Android en iOS. Hoewel het reviews matig blijft, is het app ruim 5000 keer gedownload. In latere post ga ik meer over wijden en dieper ingaan waarom het gebruiksvriendelijkheid van het app niet naar verwachting is.

Ook zal ik in andere post meer wijden aan het website Dovenoppas.nl dat in het toekomst een breder platform voor gebarentalige oppassers en kinderen moet dragen.

Voor Dovenoppas.nl heb ik in het toekomst veel bijzonders te melden, so stay tuned!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *